On-line . Nederland . Internationaal
On-line Architectuurtijdschriften . . .
. . .
. . .

Hoewel alle sites op deze pagina op het net zijn te zien, zijn in deze rubriek de 'tijdschriften' gekozen die speciaal ontwikkeld zijn voor het Internet.
* Vitruvius On-line
Sinds 1995 is dit Canadese tijdschrift on-line op het net. Rubrieken over architectuur, interieur en techniek. Veel oude artikelen nog opvraagbaar; verder een aantal links en site-reviews. Laat een beetje oubollige indruk achter.
* Web Architecture Magazine (WAM)
Mooi vormgegeven en goed georganiseerde site van dit in Spanje gemaakte, tweemaandelijkse en tweetalige web-tijdschrift. Je kunt commentaar leveren op de artikelen en er verschijnt na twee maanden ook een gedrukte versie (inclusief de reacties). Ze wonnen al veel 'net-awards' en in plaats van links nodigen ze voor elk nummer gast-sites uit. Er verschenen reeds twee nummers.
* Ellipsis
Absoluut een van de mooiste sites op het net. Wonderschone home-page waarin je zelf op zoek moet naar de inhoud. Wordt gemaakt door Tom Neville en Jonathan Moberly van uitgeverij Artemis in Londen. Bevat onder andere een uitgebreide gids voor de stad Tokio. Ga op bezoek en verdwaal............. Zojuist vonden we nog een aantal projecten van de architect Ken Yeang uit Kuala Lumpur.
* Architronic
Drie keer per jaar uitkomend magazine gemaakt aan de School of Architecture van de Kent State University (USA). In het laatste nummer o.a. een interview met Daniel Libeskind.
* Blueprint
Op de site van Archinet-Uk vinden we dit beknopte on-line tijdschrift. Interviews met Daniel Libeskind (alweer) en Philip Johnson en een review van een Mackintosh-tentoonstelling.
* The Giant E-zine
Op de (Engelse) site van de Slumbering Giant vinden we dit 'tijdschrift' gemaakt door een vriendenclub van architecten uit Londen. O.a. een groeiende roman, een combinatie van eten en architectuur (tips voor leuke etentjes in Londen) en links.
* Abitare on-line
De electronische versie van dit bekende, vooral op interieurarchitectuur gerichte Italiaanse tijdschrift. In dit nummer o.a. een bespreking van de Biennale in Venetie (nu een positieve kritiek op de installatie van Adriaan Geuze in het Nederlandse paviljoen).

On-line . Nederland . Internationaal
Nederlandse Architectuurtijdschriften . . .
. . .
. . . . .

* BladNA
Korte informatie over de inhoud van het laatste nummer van het maandblad van de Bond van Nederlandse Architecten.
* Archis
Op de site van het NAi vinden we ook de pagina's van dit architectuurtijdschrift. Naast de inhoud van de papieren versie (weer veel werk van Van Berkel en Bos) en het artikel van de maand ook de rubriek over het Internet van Just Schimmelpennink, met in de laatste aflevering zijn vernietigende kritiek op de TU-Bouwkunde-site in Delft......
* Blauwe Kamer
Hier beknopte informatie over dit sympathieke tijdschrift gericht op landschapsontwikkeling en stedebouw. Naast de inhoud van de papieren versie ook informatie over evenementen en exposities.
* De digitale Bouwpers
De on-line versie van het faculteitsblad van Bouwkunde aan de TU Eindhoven. Veel onderwijs-informatie en tevens inzicht in de interessante artikelen van vorige jaargangen.
* De Omslag
Op de site van LAVA (Eindhoven) een overzicht van alle uitgaven en een aantal daaruit geplaatste artikelen van dit aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft geredigeerde tijdschrift.
* Delta
Geen architectuursite (want weekblad van de gehele TU Delft) maar toch opgenomen vanwege de uitgebreide actuele informatie. Verschijnt al on-line sinds 1994 en bevat sinds kort een grote activiteitenagenda gericht op de stad Delft.
* Wiederhall
Homepage van het bijzondere tijdschrift van o.a. Joost Meeuwissen.

On-line . Nederland . Internationaal
Internationale Architectuurtijdschriften . . .
. . .
. . .

* Architects Journal (AJ)
On-line versie van dit Engelse architecten-weekblad. Veel actuele informatie, overzichten van oude artikelen en lijst van competities en aanbestedingen.
* Architectural Review
Overzicht van de inhoud van de papieren versie van dit reeds honderd jaar bestaande Engelse architectuur-tijdschrift. Binnenkort beginnen ze met een forum-pagina waar iedereen zijn commentaar en reacties kwijt kan.
* Abitare
Inhoud van het laatste nummer (o.a. over Peter Greenaway) van de gedrukte versie. Zie in de rubriek 'on-line' voor de inhoud van hun electronische versie.
* El Croquis
Uitgebreide informatie over dit prachtige tweemaandelijkse Spaanse architectuurtijdschrift. Tevens overzicht van alle nog verkrijgbare nummers.
* Domus
Info over de inhoud van dit beroemde Italiaanse tijdschrift over architectuur en design. Helaas lopen ze electronisch een beetje achter. Hier wordt het februari-1996-nummer beschreven.
* Detail
Korte beschrijving van de doelstellingen en inhoud van dit Duitse blad dat zich speciaal richt op de maakbaarheid van architectuur. Aan de hand van de thema's voor de jaargang 1996 vind je iets meer informatie over de onderwerpen kiosken en metselwerk.
* Bau-Art
Op de site van Nextroom een overzicht van de eerste drie en het laatste nummer van dit (nieuwe?) Oostenrijkse architectuurtijdschrift. Op de site ook nog wat interessante links.
* Metropolis
Uitgebreide site van dit Amerikaanse tijdschrift. Actueel voor wat betreft de inhoud van het laatste nummer, een uitgebreid archief van artikelen uit de laatste drie jaargangen en een grote links-rubriek betreffende architectuur- gerelateerde onderwerpen.

On-line . Nederland . Internationaal

Hoofdindex . Tekstindex . Index Architectuur . E-mail
ArchitectenWerk . . .
. . .
. . 051