architectuur
Uw logo ArchitectenWerk text-index
Nederlandse Prijzen & Prijsvragen
Nederland

Internationaal

* Audi Jonge Architecten Prijs 'Het Wilde Wonen'
Verslag van de aanleiding, de opgave, de inzendingen, de jurering en de prijswinnaars van deze in 1998 gehouden prijsvraag. Tot 1 januari 2000 beschikbaar.


* Europan Nederland
Aparte site met het overzicht van alle activiteiten van de Nederlandse Europan Organisatie. Nu bezig met het regelen van Europan 5.
* STYLOS Design Award
Nieuwe prijsvraag voor studenten in de architectuur.
* Housing Generator
Uitgebreid verslag van de prijsvraag voor woongebieden in Zuid Afrika.
* Jonge Architecten Prijs 1996
Hier zijn de resultaten te zien van het derde seizoen van deze architectuurprijsvraag voor architecten tot 35 jaar. In de opgave werd gevraagd om een visie op de rivier de Zaan als openbare ruimte. Op drie locaties moest deze visie worden verbeeld in een ontwerp.
* VMBO Expression De school van morgen
Prijsvraag voor het ontwikkelen van nieuwe ideeen voor het schoolgebouw. Deelname mogelijk voor meerdere groepen zoals architecten, leerlingen, schoolbesturen etc.
* 5e EO Wijers Ideeenprijsvraag
'Wie is er bang voor het lege programma' is het thema voor deze 5e editie. Er worden stedelijk-ruimtelijke en landschappelijke plannen gevraagd voor locaties in het noorden van het land.
* MaaskantPrijs 1998
Kort bericht uit De BOX over deze prestigieuze tweejaarlijkse prijs. In 1998 wordt hij uitgereikt aan de bouwkundige studievereniging STYLOS uit Delft.
* Rijksprijs De Zeven Pyramides
Na de bronzen bever heeft Rijksbouwmeester Wytze Patijn een nieuwe opzet voorgesteld voor een Staatsprijs voor excellent opdrachtgeverschap.
* Prijsvraag Bruggen Vinex Leidschenveen
In de VINEX Locatie zijn 60 bruggen nodig waarvoor de gemeente Leidschendam een uitgebreide prijsvraag heeft uitgeschreven.
* Atlantis 2000 Ondergronds Bouwen Prijsvraag
Op het terrein van de voormalige mergelgrotten/mijnen in Valkenburg Limburg is een prijsvraag uitgeschreven voor ontwerpen met een nieuw gebruik. In de jury o.a. de beroemde Weense architect Hans Hollein.
* Wouw Hoogbouw
Verslag van een Rotterdamse architectuurwedstrijd voor kinderen.
* Prijsvraag Galerie Rondeel Deventer
Op de site van ArchiNed is de uitslag te vinden van deze architectuurprijsvraag uit het seizoen '96-'97. Twee prijswinnaars en een eervolle vermelding.
* Archiprix 1996
Deze Stichting waarin alle architectuurscholen samenwerken laat jaarlijks een jury het door deze scholen ingezonden afstudeerwerk beoordelen. Hier op de site van het NAi de genomineerden en de prijswinnaars van het jaar 1996 (dus afstudeerders uit seizoen '94-'95).
* Archiprix 1997
Uitgebreid domain met de geselecteerde afstudeerplannen uit het seizoen '95-'96 van de Nederlandse architectuuropleidingen.
* Prijsvraag Aluminium Centrum
Kort bericht uit De BOX met de winnaars van deze prijsvraag voor het hoofdkantoor van het Aluminiumcentrum. Tevens een pagina met het plan van winnaar Micha de Haas.
Internationale Prijzen & Prijsvragen
Nederland

Internationaal

* Ontwerpprijsvraag Venetie
Italiaanse prijsvraag die vraagt om ontwerpen voor de Venetiaanse architectuuropleiding.


* Pritzker Architectural Prize
De site van wat wel de 'Nobelprijs voor de Architectuur' wordt genoemd. De Amerikaanse Hyatt-Foundation reikt deze prijs van $ 100.000 dollar jaarlijks uit sind 1979. Onder de winnaars (nog) geen Nederlander. Veel informatie over de laatste winnaar, de Spanjaard José Rafael Moneo.
* AIA Gold Medal Award
Elk jaar reikt de Amerikaanse organisatie van architecten (AIA) haar ere-prijzen uit. Hier een overzicht in tekst van de ontwerpers die beloond werden.
* Banana
Vanuit de Academy of Architecture, Arts and Science, Beverly Hills California is een prijsvraag georganiseerd voor het ontwerp van een museum annex opera-house in Havana, Cuba. Hier de winnaars.
* Internetpreis Baunetz
Dit Duitse domain voor de bouwwereld organiseert elk jaar een interessante online prijsvraag. Hier de resultaten van het jaar 1997.
* Europan
Veel informatie over alle landen, alle locaties, alle rondes uit het verleden en alle winnaars van deze prijsvraag voor jonge architecten tot 40 jaar.
* Europan Zwitserland
Info over zwitserse locaties en winnaars.
* Europan 4
Informatie op Engelse site over de 4e versie van de prijsvraag.
* Arm RIBA Competition
Mede door de Engelse beroepsvereniging RIBA georganiseerde prijsvraag voor studenten van Afrikaanse afkomst in de hele wereld. Hier een overzicht van de opgave en de winnaars.
Uw site ArchitectenWerk E-mail
algemeen bouwinfo architectuur architecten projecten advies