Het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (Fonds BKVB) is de landelijke instelling voor subsidieverlening aan individuele beeldend kunstenaars, vormgevers, architecten en bemiddelaars. De doelstelling van het Fonds BKVB is de bevordering van de kwaliteit van de beeldende kunst, vormgeving en bouwkunst in Nederland.
Deze pagina toont een overzicht van de architecten (en de plek waar ze op internet te vinden zijn) die in het jaar 2005 een subsidie ontvingen.
Startstipendium
Bouwkunst
Een startstipendium is bedoeld om beginnende architecten in staat te stellen zich verder te ontwikkelen. Met het startstipendium kunnen zij zich op de artistieke en zakelijke ontplooiing van hun werk richten. Ontvangers van een startstipendium kunnen in principe met de subsidie doen wat hun voor de start van hun beroepspraktijk goeddunkt. Onderstaand de architecten die in 2005 een startstipendium van 16.000,- Euro kregen toegekend:
Elma van Boxel - ZUS - Rotterdam
Linda van Breukelen - Archiprix 2004 - Den Haag
Brent Cazemier - Cazemier & van Kempen - Arnhem
Theo Deutinger - Strategies & Architecture - Rotterdam
Peer Glandorff - Fact Architects - Amsterdam
Harry den Hartog - Rotterdam
Anne Holtrop - Archiprix 2005 - Amsterdam
Pieter van Kruysbergen - Archiprix 2004 - Poppel
Claudia Linders - UnLabeled - Amsterdam
Joris Luechinger - LA - Rotterdam
Sean Matsumoto - Archiprix 2004 - Rotterdam
Joep Mollink - Mopet Architecten - Amsterdam
Daniel Peters - Mopet Architecten - Amsterdam
Jeffrey Ross - Amsterdam
Harm Timmermans - Archiprix 2002 - Rotterdam
Nanne Verbruggen - Archiprix 2005 - Rotterdam
Marian de Vries - mulderendevries architecten - Eindhoven
Pim van Wijlick - Venlo
Rob Willemse - Archiprix 2002 - Eindhoven
Standaard bijdrage
Werkbudget
Bart Reuser, Marijn Schenk en Michel Schreinemachers - Next Architects - Amsterdam: voor 2 onderzoeksprojecten die materialiteit met een innovatieve toepassing als uitgangspunt hebben.
Flexibele bijdrage
Werkbudget
Robert van Kats - Van Kats Architecten - Utrecht: voor deelname aan de Eme3 Architectuurtentoonstelling in Barcelona met het project m4 town.
Caroline O'Donnell - o.m. Groepsportretten 04 - Rotterdam: bijdrage aan het tweede, tevens laatste studiejaar van Princeton University.
Olga Russell - Olga Russell - Rotterdam: voor onderzoek naar de massale verstedelijking van China.
Machiel Spaan - M3H Architecten - Amsterdam: voor onderzoek naar nieuwe ontwikkelings strategieen voor het dijkenlandschap in Nederland.
Meindert Versteeg - Homepage - Huis ter Heide: voor deelname aan de eenjarige postgraduate studie Computer Aided Architectural Design aan de ETH in Zurich.
Marco Broeders - CO2 Ruimtelijk ontwerpers - Rotterdam: voor Biometrische barman voor de stichting WORM in Rotterdam.
Denis Oudendijk - Van Links naar Rechts - Den Haag: voor Kunstobjecten en meubilair van sloopafval voor de stichting WORM in Rotterdam.
Jan Korbes - Garbage Architecture - Den Haag: voor Opberg- en displaymeubels van deels lichtdoorlatend hout van fineerafval voor de stichting WORM in Rotterdam.
Jasper van der Made - Jeanneworks.net - Rotterdam: voor Aircobar voor de stichting WORM in Rotterdam.
Marc Heumer - o.m. AVBR - Rotterdam: voor Mobiele vloeistoftank-toilet voor de stichting WORM in Rotterdam.
Projectsubsidie
Bouwkunst
Bastiaan Gribling - Citythoughts Architects - Amsterdam: voor het opzetten van de manifestatie Suburban Scenario's over de vraag hoe het actuele proces van metropoolvorming in de Randstad Holland zich verhoudt tot hedendaagse culturele ontwikkelingen.
Guido Marsille - Buro Marsille - Rotterdam: voor onderzoek naar de invloed van de herkenbaarheid en interpretatie van vormgeving, materialen en afmetingen
op het gebruik en de sfeer van de plek.
Ton Matton - Matton Office - Wendorf: voor de realisering van de Suburban Ark voor de 2e Internationale Architectuur Biennale in Rotterdam.
Sabine Muller en Andreas Quednau - SMAQ - Rotterdam: voor de realisatie van een tentoonstelling in Salon Blauraum in Hamburg.
Bas Princen en Milica Topalovic - o.m. Prix de Rome - Rotterdam: voor een verblijf van 4 maanden in een residency van het MAK Center for Art and Architecture in Los Angeles.
Publicatiesubsidie
Bouwkunst
Matthijs Bouw - One Architecture - Amsterdam: voor een binnen de DD-Design Series te verschijnen tweetalige publicatie (Engels/Koreaans) over het werk van One
Architecture.
Han van den Born, Kees Christiaanse en Irma van Oort - KCAP - Rotterdam: voor een boek getiteld Situation over de architectuur- en stedenbouwpraktijk van KCAP en ASTOC (het partnerbureau in Duitsland).
Don Murphy en Leon Teunissen - VMX Architects - Amsterdam: voor een op basis van interviews en archiefonderzoek gereconstrueerd boek over de ontstaansgeschiedenis en het werk van VMX Architects getiteld VMX Agenda.
Praktijksubsidie
Bouwkunst
Monica Adams - Bekkering Adams Architecten - Rotterdam
Juliette Bekkering - Bekkering Adams Architecten - Rotterdam
Addy de Boer - NEXIT Architecten - Arnhem
Andreas Bogenschutz - Amsterdam
Gianni Cito - Blue Architects - Amsterdam
Ramon Knoester - Bateman Architecture - Rotterdam
Harmen van de Wal - Krill - Rotterdam
Bron
Fonds voor de Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst , Jaarverslag 2005, Amsterdam 2006. Internet: Fonds BKVB
Datum
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 1 december 2006
Adverteren
Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor advertenties en banners
Zoek
    Totaaloverzicht zie sitemap
Contact
ArchitectenWerk is bereikbaar via info(at)architectenwerk.nl