Persbericht Werkkleding Architecten

De Partij voor Nederlandse Architectuur doet in het kader van het komende kamerdebat over het Nationaal Besluit Werkkleding een beroep op alle vaderlandse architecten om meer aandacht te besteden aan hun professionele uiterlijk in het openbare leven. De PvNA constateert namelijk dat er langzaam maar zeker een wildgroei is ontstaan bij de kledingkeuze van architecten.
Hoewel het in architectenkringen veel gedragen zwarte kostuum door ons zeer wordt gewaardeerd, zorgt het overhemd binnen de partij echter voor veel discussie. Waar de rekkelijken pleiten voor het bovenste knoopje 'open' [er zijn zelfs leden fervent voorstander van twee geopende knoopjes, de zogenaamde 'Frits Barend'- of 'Rob Oudkerk'-look], weigeren de preciezen water in de wijn te doen en houden hun knoopjes dicht.

Het partijbestuur komt nu met een compromisvoorstel: herinvoering van de vlinderdas, waardoor de bovenste knoop in alle gevallen onzichtbaar blijft. Als architecten vervolgens ook de beroemde Corbusierbril gaan dragen, kan er weer een helder en herkenbaar beeld ontstaan van een van de belangrijkste beroepsgroepen in onze samenleving. "Stijlvol en toch zichtbaar", meent de PvNA-voorzitter, "want juist die combinatie van bril en strik biedt het publiek de mogelijkheid om architecten nog directer aan te spreken op de kwaliteit van hun gerealiseerde werk."

Partij voor Nederlandse Architectuur - 30.03.2007

Wat vindt U? Waardevolle reacties worden geplaatst.
Reageer via > kavander@xs4all.nl.

Reacties:

Zwarte Coltrui
Bij de vlinderdas met Le Corbusier-bril heb ik m'n bedenkingen. In mijn optiek dienen architecten (en alleen zij!) in het openbaar gekleed te gaan in een zwarte coltrui. Niet alleen heeft dit kledingstuk nog altijd een zweem van sinister-aantrekkelijke existentialistische onafhankelijkheid, ook is het voor de drager van de coltrui mogelijk om met één simpele handbeweging het eigen gezicht te verbergen en aldus incognito de weg te vervolgen, een niet te onderschatten pré voor een beroepsgroep die zoveel misdadige ontwerpen op haar naam heeft staan, lijkt me.
Henk-Jan Hoekjen > Inside Information - 13.04.2007


Tweede Kamer
> website
> CDA
> PvdA
> SP
> VVD
> GroenLinks
> ChristenUnie
> SGP
> PvdV
> PvdD

> Overzicht

2007 © PvNA > Partij voor NL Architectuur . NL 2240 CC . 2129