[ index . methode . architect . archis . bouw . detail in a . totaal ]
de architect
uitgeverij ten hagen stam - den haag
abonnementsprijs
€ 135,68 per jaar [doelgroep-abonnement excl. btw]

aantal nummers
32e jaargang 2001 - totaal 11 [jul/aug gecombineerd] plus 3 thematische zogenaamde 'interieur-dossier'- nummers [eten - tentoonstellen - werken]
de dossiers zijn niet meegenomen in de telling.

redactie
janny rodermond [hoofdredacteur] - harm tilman [adjunct hoofdredacteur] - klaske havik - rene erven - anneloes van der leun [internetredacteur] - charlotte ligtenberg [bureauredacteur] - dominique pieters

aandachtsgebied
nederlandse bouwwereld - stedebouw - architectuur - interieur - techniek
[dit seizoen nog iets meer verlegd naar het interieur, ook via de ondersteuning van de nieuwe lensvelt interieur prijs].

totaalindruk ArchitectenWerk
de architect is het grootste en meest gelezen architectuurblad van nederland en wordt helder redactioneel en commercieel geleid. de architect richt zich op [de ontwikkelingen in] de nederlandse bouwopgave en bouwpraktijk van vandaag en morgen en volgt waar nodig het internationale architectuurdebat.
de aanpak is per nummer thematischer geworden, met een daarin steeds stelliger mening van de hoofdredactie [vooral de overheid en de bna krijgen nogal eens een veeg uit de pan...] - je zou je daadoor een langerdurende polemiek over bepaalde onderwerpen kunnen voorstellen; de lezers reageren echter [nog] niet direct zichtbaar op de geponeerde stellingen...
in de jaargang 2001 komen ook weer regelmatig buitenlandse architecten aan bod. natuurlijk met de plannen die voor de ontwikkeling van het vak belangrijk zijn, maar ook veel gerealiseerd werk uit belgie. we hebben deze buitenlandse werken niet meegenomen in de telling.
resumerend is de architect zowel inhoudelijk als feitelijk een tijdschrift van hoge kwaliteit en het blad weet dat hoge niveau al een ruim aantal jaren vast te houden.
de internetsite van de architect heeft zich wat ons betreft - na een voorzichtige start - postief ontwikkeld. we maken zelf vaak gebruik van de actuele informatie in de agenda en de nieuwsrubriek. de archivering van de oude berichten zou nog toegankelijker kunnen zijn.
[naschrift ontvangen van de redactie: het archief zal straks opvraagbare pdf-bestanden van de artikelen van de afgelopen 5 jaar bevatten].

we hopen van harte voor de redactie dat er een goede koper voor ten hagen stam kan worden gevonden, nu de uitgeverij door moeder wolters kluwer in de etalage is gezet.overzicht eerste 10 ontwerpers - jaargang 2001 van 'de architect'

01 [ 09 ]


un studio . [van berkel en bos]

13

02 [ --- ] architectencie . [van dongen, van wesemael] 10
02 [ --- ]
architectengroep . [mastenbroek, van gameren, hendriks]
10
04 [ --- ] nl architects . [bannenberg, van dijk, klaasse, linnemann] 09
04 [ --- ]
atelier zeinstra van der pol . [liesbeth van der pol]
09
06 [ --- ]
mvrdv . [maas, van rijs, de vries]
07
07 [ --- ] jo coenen 06
07 [ 02 ] mecanoo . [francine houben, henk doll] 06
07 [ --- ] vhp . [wisselende en uitgebreide ontwerpteams] 06
07 [ 09 ]
wiel arets
06
'01 [' 00] architectenbureau . [genoemde ontwerpers] totaal
[ index . methode . architect . archis . bouw . detail in a . totaal ]