[ index . methode . architect . archis . bouw . a en b . totaal . reacties]
reacties
in BladNA van maart 1998 verschenen op de achterpagina een aantal reacties. hierna de reactie van: [zie ook de overige reacties]

Leo Peters (projectontwikkelaar bij ERA Bouw Zoetermeer):

"wij zouden best iets hebben aan een top 40. dat is iets om rekening mee te houden. maar ik mag wel zeggen dat wij sowieso een vrij goed beeld hebben van architectenbureaus.
op grond waarvan wij selecteren? het is eigenlijk en en. we volgen de vakbladen, houden bij wie aan de weg timmert, kijken wie zich bij ons aanmeldt en we nodigen af en toe architecten uit. van dat alles houden we een dossier bij. soms komt daar een lijstje bij van gemeenten voor de uitvoering van bijvoorbeeld een deelplan.
het hangt natuurlijk van de opgave af. daar kies je de juiste architect bij. dat kan een groot bureau zijn maar ook een eenmansbedrijfje. we doen veel met de ArchitectenCie. ook omdat die een aantal zeer verschillende mensen vertegenwoordigt. o, staan die op drie? het komt voor dat architecten veel in de vakpers worden belicht maar nauwelijks iets realiseren.
Rem Koolhaas heeft dat een tijdje gehad. het wil dus niet altijd iets zeggen als je in the picture staat. startende bureaus kunnen heel veel publiciteit krijgen. bijvoorbeeld bij de Prix de Rome of Europan. maar als dat scoren is, heb ik daar mijn bedenkingen bij. het gaat tenslotte om het realiseren van een project en of een architect daartoe in staat is. het presenteren van visies is heel aantrekkelijk. zolang de architect maar met beide benen op de grond blijft staan."


[ index . methode . architect . archis . bouw . a en b . totaal . reacties]