[ index . methode . architect . archis . bouw . a en b . totaal . reacties]
reacties
in BladNA van maart 1998 verschenen op de achterpagina een aantal reacties. hierna de reactie van: [zie ook de overige reacties]

Hans Ibelings (redacteur Jaarboek van de Ned. Architectuur bij het NAi):

"het is geen schokkende lijst. de top 10 is volstrekt verklaarbaar. zo'n rangorde hangt sterk samen met wat er de laatste tijd is opgeleverd. en hoe je het ook wendt of keert, het VPRO-gebouw en het WoZoCo-complex van MVRDV zijn spectaculaire gebouwen. West 8 scoort ook hoog. die zijn bij zoveel projecten betrokken, de inrichting van openbare ruimten. OMA staat op 10. dat is een beetje laag. als je bekijkt hoe vaak Rem Koolhaas in andere bladen wordt aangehaald, zou hij hoger moeten staan. maar dat gebeurt dit jaar wel naar aanleiding van het Educatorium.
ach wat is zo'n top 40 waard? laatst kwam ik een ranglijst van sociologen tegen waaruit bleek dat Freud het meest werd geciteerd. maar om hem nou als socioloog te beschouwen.....
ons Jaarboek wijkt nauwelijks af van de top 40. ik denk dat opdrachtgevers het Jaarboek doorbladeren om een idee te krijgen van wat er in Nederland aan architectuur te koop is.
onderzoek wijst uit dat de medische wetenschappers die in de dag- en weekbladen worden aangehaald ook significant vaker worden geciteerd in de vakpers. wetenschappers vinden het dus ook belangrijk wat kranten schrijven. de Volkskrant kwam laatst met een stuk over de lelijkheid van architectuur uit de jaren zeventig. werd ik een dag later gebeld door een Duitse krant."


[ index . methode . architect . archis . bouw . a en b . totaal . reacties]