Huis voor de ouders van de architect

Rogers House
Wimbledon - Londen
1968 - 1969
Architect: Rogers and Partners - Londen.

The house, commissioned by Richard Rogers' parents, sits within a long and narrow wooded urban plot, opposite Wimbledon Common and adjoining a major road. It is designed to provide maximum privacy and seclusion, and consists of two separate elements facing on to an internal garden courtyard. The small unit houses the separate flat and pottery studio and acts as a sound barrier between the house and the road. Rogers describes the house as 'a transparent tube with solid boundary walls'.
The steel structure is brought inside the skin to eliminate maintenance and to simplify junctions between structure and skin. Eight welded clear-span rigid portals fabricated in standard steel sections permit maximum demountability and the re-use of the enclosing envelope and internal partitions. Walls are composite panels of plastic-coated aluminium inner skins with foam plastic core and neoprene jointing system. Flexibility was a high priority and most internal partitions are moveable. Maximum sized, double-glazed, sealed units in painted steel frames have been used and glazed roofs, neoprene zipped and solar reflecting, enclose the bathrooms. The house represented British Architecture at the 1967 Paris Biennale.
[foto's Richard Bryant]

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2007
Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor advertenties en banners
    Totaaloverzicht zie sitemap
ArchitectenWerk is bereikbaar via info(at)