Nieuws 10-12-2014: Flowerpothouse vervoerd naar nieuwe bestemming
Met een uiterst professionele > vrachtwagen (met 17-tons kraan en zes gestuurde wielen) wordt ons Flowerpothouse getransporteerd naar de nieuwe bestemming in Bergen (N-H).

Het laden gebeurde in twee delen: eerst het hoofdvolume, dat naar de aanhangwagen werd gebracht die aan de rand van de wijk was geparkeerd.

En vervolgens de reeds losgekoppelde bedstede die een plaats kreeg op de vrachtwagen zelf.

Flowerpothouse - tijdelijke woning in scheepscontainer in Wassenaar
Voorafgaand aan de periode waarin Kees van der Hoeven zijn eigen woning zou gaan bouwen (zie > daar), realiseerde hij ook eigenhandig een tijdelijke woon- werkruimte op basis van een gebruikte plywood scheepscontainer (6,00m lang - 2,40m breed - 2,40m hoog). De container staat met zijn vier onderhoeken op een fundering van gestapelde stoeptegels.
Door de grote achterdeuren open te zetten, ontstond aan de oostzijde ruimte voor een uitgebouwde badkamer met toilet. De 'lepel'-gaten aan de lange zijde - met behulp waarvan een vorkheftruck scheepscontainers kan optillen - zijn gebruikt om er twee 6,00m lange staalprofielen doorheen te schuiven. Ze dienen als dragers voor het terras aan de zuidzijde en voor de uitgebouwde bedstede aan de noordzijde.
Het Flowerpothouse is inmiddels verkocht en getransporteerd naar de nieuwe bestemming.

^ De ruimtes zijn eenvoudig geïsoleerd, waarna de langsgevels en het dak zijn bekleed met aluminium golfplaten. Centraal in het dak zit een lichtkoepel. De drie overgebleven kopgevels zijn bekleed met bloempotten die in lagen om en om op een houten latwerk zijn gemonteerd. Hier de oostgevel met de hoog geplaatste ramen van badkamer/toilet.

^ Hierboven de zuidgevel met het terras en de entree. Kozijnen, ramen en deuren zijn samengesteld uit tweedehands bouwmateriaal.

^ De noordgevel met het keukenraam en de ramen van de bedstede ('liggend' uitzicht).

^ De 1.468 bloempotjes (rond 11 cm) zijn via hun bodem vastgeschroefd met een rvs-schroef en rvs-ring. In de laag daarboven en daaronder liggen de bloempotjes andersom en los.

^ De westgevel met de ramen van de werkplek.

^ Het uitzicht vanuit de werkplek binnen op het omliggende bos.

^ Avondfoto met de werkplek op de achtergrond. Op de voorgrond de verplaatsbare eettafel met de rode velours-gordijnen van de bedstede. Hangend de boekenkasten met de werkbibliotheek.

Inkijkje in de nog niet gestoffeerde bedstede met het lage uitzicht naar buiten en rondom de hangende boekenkasten met de bellettrie.

^ Avondfoto van de nu geheel gestoffeerde bedstede.

^ Rechts naast de entree is de keuken ingericht, gebruikmakend van de oude keukenkastjes uit de voormalige woning. Naast de openstaande deur naar de badkamer zit de meterkast (met 10 groepen elektra). Verder een elektrische 80 liter-boiler, een vaatwasser, een koelkast, een magnetron/oven en een vierpits kookplaat op propaangas.

^ Het interieur van de badkamer met links het inbouwtoilet en rechts de douche.

^ Tenslotte het bovenaanzicht van het Flowerpothouse met daarnaast de bestaande woning.

Flowerpothouse
/ Wassenaar

< terug naar Index


kavander architectenbureau bna - postbus 2129 - nl 2240 cc wassenaar - (070) 5112740 - kavander[at]xs4all.nl