Winternieuws 21 december 2016

Een feestelijk bericht: Tijdens de bijeenkomst op 15 december, bij de uitreiking van de 10e > Architect van het Jaar Prijs 2016 in het Mosa Architectural Center in Amsterdam, werd architect Kees van der Hoeven door Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar benoemd tot > Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de architectuur in Nederland en zijn inzet voor de jonge architect.
Zie hier voor het complete > persbericht.

Zomernieuws 21 juli 2015
We gebruiken deze vakantieperiode onder meer om onze eerdere teksten online te zetten. Zoals de 25 columns die we vanaf 2006 tot en met 2009 over het architectenvak mochten publiceren in het Architectenweb Magazine. Herlezing bood een herkenbaar tijdsbeeld in ons architectenbestaan, met de zichtbare aanloop naar de crisis in bouw en vastgoed, maar vanzelfsprekend ook met opinies en belevenissen rondom (de parels in) de architectuur.
Leest u even mee, terug in de tijd... > Columns AWM.

Nieuws: Spiegelhuis in het > Volkskrant Magazine
Op zaterdag 29 november werd ons huis besproken onder de titel: 'Samen apart in het bos'.
Bekijk hier de onderstaande pagina's: 74-75 en 76-77.

Nieuws: Spiegelhuis onderwerp bij SBS6 > Hart van Nederland
Op vrijdag 23 mei werd het onderstaande > filmpje over ons huis uitgezonden, met als introductietekst: 'Het is misschien wel het beste van twee werelden: samenwonen, maar dan toch apart. Kees en Josette uit Wassenaar doen het. Zo hebben ze ieder hun eigen voordeur, hun eigen woonkamer, hun eigen wc en hun eigen badkamer. Alleen de keuken en de slaapkamer, die delen ze. Dit droomhuis ontwierp en bouwde Kees zelf. Ondertussen zijn veel stelletjes stikjaloers op de twee.' Voor nadere informatie over dit project, zie > 'Eigen woning'.

Nieuws: Uitreiking eervolle vermelding Beste Gebouw van het Jaar 2014
Op 20 mei ontvingen Josette Keegstra en Kees van der Hoeven in Utrecht uit handen van jury-voorzitter Prof. Paul Schnabel een eervolle vermelding voor hun 'Spiegelhuis' in Wassenaar. Voor nadere informatie over dit project, zie > 'Eigen woning'.

Uit het juryrapport: '[..] Een geweldig verhaal, vindt de jury, en bovendien een sterk idee, dat uiterst consequent is doorgevoerd. Het ontwerp, waarin zelfs persoonlijke zaken als schilderijen en meubilair zijn meegenomen, past de bewoners als een maatpak. Dit is wat je noemt een particuliere woonbeleving. [..]'

Kees van der Hoeven (1951) is een ervaren architect en publicist
Hij werkte gedurende de eerste 10 jaar van zijn carrière als architect bij de Rijksgebouwendienst in Den Haag en vestigde aansluitend in 1990 zijn eigen praktijk in Wassenaar. Hij verzorgt nu al bijna 25 jaar lang alleen volledige architectuuropdrachten (vanaf initiatief tot en met oplevering en nazorg) voor particuliere en zakelijke cliënten.
Deze website laat voorbeelden zien van zijn publicaties en projecten, te beginnen met zijn recent gerealiseerde > woonwerkwoning in Wassenaar (zie onderstaande panoramafoto).

^ De interactieve panoramafoto is in 2013 gemaakt door Karel > Gillissen uit Nijmegen.

Projecten
/ Wassenaar
> Eigen woning
> Flowerpothouse

/ Het Gooi
> Villa Blaricum
> Villa Bussum

/ Amsterdam
> Stads Villa
> Advocatenkantoor 1
> Advocatenkantoor 2

Publicaties /over
/ Interview
> NRC Handelsblad
> NRC Achterpagina
> Algemeen Dagblad
> Architectuur.org

Publicaties /van
/ Vakpers
> Bouwformatie
> NAi Jaarboeken
> PropertyNL

/ Opinie
> Columns BNA
> Columns AWM
> PvNA ;-)

/ Nieuws
> De BOX


Als auteur publiceerde Van der Hoeven vele opiniestukken en vakinhoudelijke teksten online en in print. Van 2008 tot en met 2012 was hij redacteur van het bekende Jaarboek Architectuur in Nederland, uitgegeven door NAi Publishers in Rotterdam.
Actueel is hij organisator van de > Jonge Architecten Prijs en de > Architect van het Jaar Prijs.
Tenslotte wordt hij - zowel door opdrachtgevers als door collega's - vaker gevraagd om als strategisch adviseur/expert op te treden bij projecten en/of conflictsituaties.

Naast zijn ontwerppraktijk was Van der Hoeven als docent betrokken bij architectuur- en bouwtechniekonderwijs, onder meer aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en was hij gedurende 15 jaar lid van de commissie voor het architectenexamen van het Architectenregister.
Verder is hij actief binnen zijn beroepsgroep. Hij was achtereenvolgens lid van de tuchtraad, plaatsvervangend deken in de Kring Haaglanden en uiteindelijk van 2002 tot en met 2005 landelijk voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).


kavander architectenbureau bna - postbus 2129 - nl 2240 cc wassenaar - (070) 5112740 - kavander[at]xs4all.nl

Kees van der Hoeven
/ Curriculum vitae
> Beknopt c.v.
> Uitgebreid c.v.

/ Twitter
> @kavander

Organisatie
/ Prijzen & Prijsvragen
> Architect van het Jaar
> Jonge Architecten Prijs