Nieuws 14-12-2009: Snelle Publieksprijs van start
Iedereen kan nu via Architectenweb één keer stemmen op het genomineerde architectenbureau van zijn of haar keuze. Zie hier voor de > stempagina.
De uitslag van de stemming wordt - naast de andere prijzen - eveneens bekendgemaakt op zaterdag 19 december 2009, vanaf 16.00 uur in het Nederlands Architectuur instituut in Rotterdam. Meld u hier > aan als u daarbij aanwezig wilt zijn en per e-mail nog geen uitnodiging heeft ontvangen.

Nieuws 05-11-2009: Genomineerden voor de 2e ronde
De jury van de Architect van het Jaar Prijs 2009, bestaande uit Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar TU Delft), Harm Tilman (hoofdredacteur 'de Architect') en Rudy Uytenhaak (winnaar Architect van het Jaar Prijs 2008) - heeft uit de 21 inzendingen voor de prijs tien architectenbureaus genomineerd voor de tweede ronde.

De genomineerden zijn:
In de categorie Large (bureaus vanaf 21 fte):
> Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen
> KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en Zürich (CH)
> RAU uit Amsterdam
> SeArch Architects uit Amsterdam

In de categorie Medium (bureaus van 6 tot en met 20 fte):
> BIQ Stadsontwerp uit Rotterdam
> Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
> Moriko Kira architect uit Amsterdam
> Onix Architecten uit Groningen en Helsingborg (SE)
> Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam

In de categorie Small (bureaus tot en met 5 fte)
> Kingma Roorda Architecten uit Rotterdam

De genomineerde inzendingen zijn integraal te zien op deze website via de links in de navigatiekolom rechtsboven op deze pagina.

Thema's 2009
Aan de inzenders werd gevraagd om hun visie te geven op een tweetal zelf gekozen thema's en die visie te illustreren aan de hand van enkele gerealiseerde projecten. Tenlotte vroeg de jury om te beschrijven wat de inzenders hebben geleerd van de (gevolgen van de) crisis, hoe ze daar vervolgens in hun werk, bureaustrategie en/of personeelsbeleid mee zijn omgegaan en welke mogelijke oplossingen ze daarvoor hebben kunnen vinden.

Vervolg
In de loop van de maand november zal de jury alle tien genomineerden ontvangen voor een korte presentatie en een vragenronde, waarna de winnaar per categorie en de overall prijswinnaar kan worden bepaald. De winnende 'Architect van het Jaar' 2009 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van 5.000,- Euro, ter beschikking gesteld door > Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december 2009 in het Nederlands Architectuuristituut te Rotterdam.

Tenslotte
Ook dit seizoen proberen we in de maand december via Internet weer een publieksprijs te organiseren. Het genomineerde architectenbureau met de meeste publieks-stemmen ontvangt een speciale extra prijs.


Nominaties 2009
Large
> Faro
> KCAP
> RAU
> SeARCH
Medium
> BIQ
> Kempe Thill
> Moriko Kira
> Onix
> Paul de Ruiter
Small
> Kingma Roorda

Volg hier straks de jury
> Nominaties (november)
> Juryoordeel (december)
> Einduitslag (december)

De prijs voor 2008
> Overzicht en uitslag
(winnaar > Uytenhaak)

De prijs voor 2007
> Overzicht en uitslag
(winnaar > UN Studio)

Info over de sponsors
> Alcoa
> ArchitectenWerk

1996-2009 © > ArchitectenWerk - P.O. Box 2129 - NL 2240 CC Wassenaar - Fax 070-5177983