08-11-2001: Kees van der Hoeven is op 07 november gekozen tot voorzitter van de BNA met 153 stemmen voor, 15 tegen en 2 ongeldig. Uiteraard kunt u uw reacties nog kwijt, maar we zullen ze nu per week verzamelen en plaatsen.

22-10-2001: Deze week werd bekend dat Ashok Bhalotra zich als kandidaat heeft teruggetrokken [zie perslinks onderaan de reactiepagina].

. Ashok Bhalotra

Het bestuur van de Bond van Nederlandse Architecten BNA heeft besloten Ashok Bhalotra aan de Algemene Vergadering voor te dragen als nieuwe voorzitter van de BNA. De kringen Amsterdam, Alkmaar en Kennemerland van de BNA hebben ir Kees van der Hoeven voorgedragen als kandidaat. Tijdens de Algemene Vergadering van de BNA op 7 november 2001 in Den Haag kunnen de leden hun voorkeur voor een van beiden kenbaar maken en zal de uitslag direct gemeld worden. De benoemde kandidaat volgt Jan Brouwer op, die na een zittingstermijn van drie jaar afscheid neemt.

Ashok Bhalotra (1943), architect-stedenbouwkundige, is directeur van Kuiper Compagnons Bureau voor Ruimtelijke Ordening en Architectuur BV in Rotterdam. Bhalotra komt oorspronkelijk uit India en is vanaf 1970 werkzaam in Nederland. Zijn oeuvre omvat tientallen nationale en internationale projecten veelal in de combinatie van architectuur en stedenbouw. Op dit moment is hij onder meer bezig aan een ontwerp van een stadsuitbreiding in Shanghai in China.

In Nederland is Bhalotra vooral bekend geworden door zijn ontwerp van de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Daarnaast is Bhalotra bestuurslid van het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling, is hij voorzitter van het Stimuleringsfonds voor de Architectuur en voormalig kroonlid van de Raad voor Cultuur.

De BNA stimuleert de ontwikkeling van de bouwkunst en bevordert de beroepsuitoefening van de bij de bond aangesloten 3.000 architecten en 1.600 architectenbureaus. Ashok Bhalotra is lid van de BNA vanaf 1993.


Op internet is een interview met Bhalotra te vinden in de Groene
Ashok Bhalotra is bereikbaar via: abhalotra@kuiper.nl

forum | reacties | van der hoeven | bhalotra | bna 2000 plus | reageer .