Huis voor de familie van de architect

Vakantiehuis Zeisser
Smolmark, Arjang - Zweden
2003
 
Architect: 24h Architecture [Maartje Lammers - Boris Zeisser] - Rotterdam.Aan een oorspronkelijk originele blokhut uit het jaar 1800 is een aanbouw toegevoegd die het maximaal toegestane aantal m2 voor een uitbreiding aan de oever van een meer - zoals volgens de Zweedse regelgeving geldt - niet te boven mag gaan. Tevens is door de bijzondere ligging van het huis, langs een beek die de erfgrens van het terrein vormt, een tweede belangrijke eis aanwezig voor wat betreft de toelaatbare afstand tot die grens.
Voor de aanbouw is gekozen om een toevoeging te maken die kan evolueren, het gebouw kan zich letterlijk aan zijn omgeving aanpassen: klimatologische conditie, tijd op de dag of aantal bewoners, c.q. bezoekers.
De uitbreiding kan zich als een vlinder ontpoppen; tijdens de wintermaanden is het een cocon, klein en met een dubbele huid tegen de koude donkere dagen. Tijdens de zomermaanden kan het gebouw als een rups met een flexibele huid veranderen van afmetingen of als een vlinder zijn vleugels uitvouwen om zo een extra beschutting te geven op regenachtige dagen. Op die manier wordt ook maximaal gebruik gemaakt van het potentieel van de locatie: wonen boven vallend water in de beek.

Datum
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2007
Adverteren
Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor advertenties en banners
Zoek
    Totaaloverzicht zie sitemap
Contact
ArchitectenWerk is bereikbaar via info(at)architectenwerk.nl