Alcoa Architectuursystemen > HarderwijkAlcoa & architectuur
Alcoa is toonaangevend op het gebied van aluminium en de ongekende mogelijkheden die dit materiaal te bieden heeft. De Nederlandse vestiging Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor het maken van ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels. Dankzij vormgeving, comfort en veiligheid zijn deze systemen geschikt voor woningbouw, utiliteits-projecten en renovatie. Doordachte vormgeving, systeemgebonden toebehoren en geselecteerd hang en sluitwerk verlenen de systemen hun functionaliteit. Als geen ander zijn de systemen van dit letterlijke A-merk geschikt voor inbraakwerende en brandwerende toepassingen.

Raam- en deursystemen
Er is keuze uit verschillende aluminium systemen. Neem bijvoorbeeld het raam- en deursysteem R 52, RT 52, RT 62 en RT 72. Dit zijn universele producten met vele mogelijkheden: draai-kiepramen, uitzetramen, blokramen, valramen, naar binnen en buiten draaiende stolp- en draairamen, naar binnen en buiten draaiende stolp- en draaideuren en doordraaiende deuren, etc. De profielen hebben een slimme waterhuishouding. Dit betekent vlakke strakke raamlijnen zonder ontwateringkapjes!

Schuifraam en schuifdeursystemen
De geïsoleerde schuif- of hefschuifsystemen, RT 100 en AA 3110, bieden talloze mogelijkheden om schuiframen en -deuren te construeren en te combineren. Alcoa zet de toon in de ontwikkelingen die op dit gebied gaande zijn. De optimale isolatie, fraaie vormgeving en eenvoud zijn de belangrijkste criteria waaraan de schuiframen en -deuren voldoen.

Fraaie gevels
Met het AA 100 Q gevelsysteem kunnen gemakkelijk gevels worden geconstrueerd. Het systeem is te combineren met alle andere Alcoa systemen. Om het aanzicht niet te verstoren worden de beweegbare delen onzichtbaar weggewerkt. Door een gecombineerd gebruik van de systemen kunnen imposante en architectonisch zeer fraaie gevels worden gebouwd.

Nieuwe ontwikkelingen
Begin 2009 presenteerde Alcoa Architectuursystemen de nieuwste technologie op het gebied van ramen, deuren en gevels. Alles met optimaal gebruik van de mogelijkheid om in aluminium profielen beslag en bediening te integreren. Zo presenteerden wij o.a. een met afstandbediening te openen en sluiten elektrisch bedienbare RT 100 schuifpui en een elektrisch bedienbaar valraam.
Dat ons raam- en deursysteem veelzijdig is blijkt uit de nieuw geïntroduceerde brandwerende uitvoeringen. Een draaikiep raam, al dan niet met vast onderlicht, en een dubbele deur zijn prima 30 minuten brandwerend (EW30) uit te voeren.
Tevens lieten wij Bloomframe zien. Een dynamisch raamkozijn dat volledig kan worden uitgevouwen tot een balkon.

Tot slot
Ook 2009 was voor ons weer een succesvol projectenjaar. Specifieke vragen van architecten zijn met een passende oplossing beantwoord. En in 2010 laten wij graag zien dat wij ook voor uw specifieke > vragen een passend antwoord hebben.

> Alcoa Architectuursystemen
Daltonstraat 17 - 3846 BX Harderwijk
Postbus 391 - 3840 AJ Harderwijk
Telefoon (0341) 464611 - Fax (0341) 467351
Mail voor nadere info met > Jeroen Scheepmaker.


Volg hier straks de jury
> Nominaties (november)
> Juryoordeel (december)
> Einduitslag (december)

De prijs voor 2009
> Overzicht en uitslag
(winnaar > SeARCH)
bekijk > film op YouTube

De prijs voor 2008
> Overzicht en uitslag
(winnaar > Uytenhaak)
bekijk > film op YouTube

De prijs voor 2007
> Overzicht en uitslag
(winnaar > UN Studio)

Info over de sponsors
> Alcoa
> ArchitectenWerk

1996-2010 © > ArchitectenWerk - P.O. Box 2129 - NL 2240 CC Wassenaar - Fax 070-5177983