Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus
Ministerie van Verkeer & Waterstaat (2) . . .
. . .

Aan de gevelzijde van de kantoorstroken zijn steeds de kantoorkamers gesitueerd; aan de ene kant kamers van 4,50 m diep en aan de andere zijde met een diepte van 5,40 m.
Tussen de laatsgenoemde kamers en de gangzone is een serie inpandige ruimten gemaakt, die voor diverse functies wordt gebruikt. het merendeel van deze ruimten kan geheel of gedeeltelijk bij de aanliggende kantoorkamer getrokken worden, zodat naast de potentiele wandposities per 1,80 m een meer optimale indeling voor de te huisvesten organisaties wordt gerealiseerd.

Veel aandacht is besteed aan de energiehuishouding van het gebouw. Door een bijzonder zwaar gevel-isolatie-paket en de grote massa van de prefab-betonconstructies is het mogelijk gebleken het gebouw zonder radiatoren te verwarmen.
De massa van het gebouw dempt de temperatuurwisselingen; in de zomersituatie is het slechts nodig om 's-nachts te ventileren (tevens door de holle kanalen in de vloeren), in de wintersituatie wordt enige warmte aan de ventilatielucht toegevoegd (energon-systeem). (foto's P&G Morisson Den Haag)


Voor info is Kavánder' Architectenbureau BNA b.v. snel bereikbaar per E-mail.
Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus

Hoofdindex . Tekstindex . Index Architecten . Architecten Nederland . E-mail
ArchitectenWerk . . .
. . .
. . 069