Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus
Rijdend Kubus Kantoor . . .
. . .

De standaardkantoorkamer is aan het veranderen. Steeds meer wordt begrepen dat de kamers (vaak 3,60 bij 5,40 m. - zijnde ongeveer 20 m2) veel te groot zijn en veel te vaak leeg staan, omdat de gebruiker(s) elders vergadert bijvoorbeeld. De nu opduikende oplossingen gaan, om nuttiger begruik te maken van de ruimte, uit van de zich verplaatsende gebruiker; hij maakt gebruik van een anonieme kamer als hij die nodig heeft en zijn persoonlijke spulletjes zijn ondergebracht in een rollend ladenblok (experimenten Rijksgebouwendienst en Interpolis).
Vanwege het onpersoonlijke karakter van deze oplossingen heeft Van der Hoeven gezocht naar een andere ruimtebesparende methode: hij ontwikkelde de (rijdende) kantoorkamer die veel kleiner (2,25 bij 2,25 m - zijnde ongeveer 5 m2) is dan de standaard maar toch de mogelijkheden van een eigen kamer biedt, zoals eigen opbergruimte, privacy en eigen inrichting. Hier zijn beelden te zien van het (in hout gerealiseerde) prototype dat hij zelf gebruikte in zijn kantoorruimte.
De kamer staat op twaalf zwenkwielen en is gemakkelijk te verplaatsen.
Dit type kantoorkamer kan niet toegepast worden in elk willekeurig gebouw (hoewel het zich bijvoorbeeld wel direct leent voor grote, bestaande zaalachtige ruimten); vandaar dat een speciaal gebouwontwerp in voorbereiding is met voorzieningen zoals centrale vergader- en ontvangstfaciliteiten en een goederenlift die de rijdende kamers naar andere verdiepingen kan verplaatsen.


Voor info is Kavánder' Architectenbureau BNA b.v. snel bereikbaar per E-mail.

Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus

Hoofdindex . Tekstindex . Index Architecten . Architecten Nederland . E-mail
ArchitectenWerk . . .
. . .
. . 074