Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus
Centraal Belastinggebouw Roermond (2) . . .
. . .

Ook in dit gebouw is een ruimtelijk moment waar de gehele hoogte van het gebouw kan worden ervaren. In deze hal met naar boven toe groter wordende cirkelvormige vides heeft beeldend kunstenares Ilse Mater een aantal lichtornamenten in relatie tot de ook door haar vormgegeven tegelvloer op de begane grond ontworpen.
De hoofdgebruiker van het belastinggebouw, de afdeling Ondernemingen, was bezig met een andere aanpak, de integratie van administratieve onderdelen met de branche-gewijs georganiseerde teams. Dit maakte de directe nabijheid van de enorme hoeveelheid dossiers (opgeslagen in lectrievers) bij de teams noodzakelijk.
Het organisatorische concept van het gebouw is op deze nieuwe organisatie gebaseerd: een middenzone met weinig daglicht waar de lectrievers zijn geplaatst met aan weerszijden de kamers van de teams. Deze middenzone wordt tevens gebruikt voor alle voorzieningen zoals toiletten, liften en leidingschachten. Zo ontstaan efficient opgebouwde kantoorvleugels met een bijzonder gunstige gevelfactor vanwege de diepte van de plattegrond.

Het ontwerp is Europees aanbesteed en op basis van de toen splinternieuwe methodiek van het prestatiecontract gefinancierd door projectontwikkelaar DEVCO Nederland bv uit Den Haag. In krap 1 jaar is het gebouw gerealiseerd door Aannemingsmaatschappij Strabag uit Dordrecht.


Voor info is Kavánder' Architectenbureau BNA b.v. snel bereikbaar per E-mail.
Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus

Hoofdindex . Tekstindex . Index Architecten . Architecten Nederland . E-mail
ArchitectenWerk . . .
. . .
. . 073