Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus
Centraal Belastinggebouw Roermond (1) . . .
. . .

Het 9.000 m2 grote belastingkantoor ligt net naast het centrum van Roermond. Het bestaat uit twee vleugels die door hun plaatsing stedelijk-ruimtelijk de hofvormige opbouw in relatie tot de naastgelegen rechtbank versterken. Bij het oorlogsmonument aan de noordwestzijde is een deel exact symmetrisch gemaakt t.o.v. het gerechtsgebouw.
De slingerende gevel volgt de beweging die de oorspronkelijke route naar Maastricht maakt om weer cirkelvormig gekromd te worden tegenover het vrijstaande pand van Staatsbosbeheer. De hof wordt aan de de zuidoostzijde door deze zelfde kromming geopend naar het aanwezige groengebied.

In de slingerende gevel is een kunstwerk van P.Struycken opgenomen. De meer dan 150.000 langs het schenkel gemetselde bakstenen hebben in drie kleuren ieder een plaats gekregen naar zijn ontwerp dat werd gegenereerd met een van zijn computerprogramma's.
De gele en bruine stenen zijn glad van uitvoering en rondom verdiept gevoegd. De rode bakstenen zijn licht bezand en platvol gevoegd zodat het kleurverschil nog licht wordt versterkt.


Voor info is Kavánder' Architectenbureau BNA b.v. snel bereikbaar per E-mail.
Algemeen . Wacht . V&W1 . V&W2 . V&W3 . Delft . Roermond1 . Roermond2 . Kubus

Hoofdindex . Tekstindex . Index Architecten . Architecten Nederland . E-mail
ArchitectenWerk . . .
. . .
. . 072