Alcoa Architectuursystemen
Alcoa Architectuursystemen is een begrip in bouwend Nederland. Een grote verscheidenheid aan ramen, deuren, schuifpuien, serres en gevels zijn reeds van onze aluminium profielsystemen gemaakt en in indrukwekkende projecten verwerkt. Een royaal aanbod in hang- en sluitwerk, vormgeving, kleur en oppervlaktebehandeling zorgt voor een grote mate van vrijheid in ontwerp en uitvoering. Door de vele mogelijkheden, de beproefde kwaliteit en de uitstekende prestaties worden de systemen toegepast in zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw (nieuwbouw en renovatie). De systemen zijn zeer geschikt voor inbraakwerende en brandwerende toepassingen. Daarnaast is Alcoa Architectuursystemen vooral ook een adviseur en ontwikkelaar, die graag meedenkt in het ontwikkelen van custom-made toepassingen om ook uw wensen en ideeën vorm te geven.

Alcoa in de bouwwereld
De Business Unit BCS (Building and Construction Systems) richt zich op twee hoofdactiviteiten ten behoeve van de bouwwereld: architectuursystemen en gevelbekleding. Wereldwijd is BCS te vinden onder de merknamen Kawneer en Alcoa in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Ierland, Marokko, Luxemburg, België en Nederland. De Nederlandse vestiging van Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.

Alcoa in de wereld
Alcoa is wereldleider in de productie en verwerking van aluminium. Alcoa levert halffabricaten en eindproducten aan klanten in uiteenlopende sectoren over de hele wereld, waaronder de verpakkingsindustrie, de consumentenmarkt, de automobiel- en wegtransportindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de bouwsector.

Noviteiten
AA 9562 - Elementengevel
Onze nieuwe elementen gevel heeft een hoge lucht- en waterdichtheid tot 300 meter hoogte aan de kust: 1200 Pascal. De gevel is voorzien van een verborgen waterafvoer, kan kitloos gemonteerd worden door een gepatenteerd koppelstuk en is eenvoudig te combineren met Alcoa ramen en deuren. Opslag op de bouw is bij deze gevel niet meer nodig.

AA 4110 - Schuifdeur- en schuifraamsysteem
Dit systeem maakt zeer grote schuifpuien mogelijk tot een hoogte van 3,5 meter. De schuifpui is verkrijgbaar in verschillende kleuren aan binnen- en buitenzijde (bi-color), kan geleverd worden met handgrepen in alle (RAL)kleuren en voldoet aan de eisen voor inbraakwerendheid - klasse 2. Grote glasoppervlakken zorgen voor een maximale lichttoetreding.

Duurzaamheid
Dat Alcoa duurzaamheid hoog in het vaandel heeft blijkt ook uit het feit dat wij ons, samen met de VMRG en stichting AluEco, inzetten als het gaat om voorlichting betreffende de duurzaamheid van aluminium. Vanuit het Ministerie van VROM wordt aangegeven dat in het Bouwbesluit zogenoemde milieuindexeringinstrumenten, zoals Greencalc+ en GPR, zullen worden opgenomen. De Dutch Green Building Council, waarin Alcoa participant is, heeft de regie in handen. Dit zijn instrumenten om de duurzaamheid van wijken, woningen en gebouwen in kaart te brengen en te beoordelen.

Alcoa Recycling 90% (AR 90)
Aluminium is vrijwel onbeperkt voorradig, niet giftig, zeer onderhoudsarm, degradeert in de loop der tijd niet, behoudt haar kwaliteit en is zeer eenvoudig te recyclen. Deze kwaliteiten spelen een grote rol in de milieuindexeringsinstrumenten in de bouw. Om de duurzame mogelijkheden van aluminium nog sterker te benadrukken hebben wij AR 90 in het leven geroepen. Aluminium dat bestaat uit 90% gerecycled aluminium. Met AR 90 aluminium is gegarandeerd een goed eindresultaat te behalen op het gebied van duurzaamheid en milieuindexerings-instrumenten. Tel hier het onderhoudsarme karakter, de positieve invloed op energieverbruik en de makkelijke bewerkbaarheid van aluminium bij op en u kent de duurzame kracht van aluminium AR 90 voor ramen, deuren en gevels. Aluminium is daarnaast ook een sterk en licht materiaal en biedt oneindige vrijheid in vormgeving om schitterende duurzame architectuur te maken. Met de krachtige combinatie van onze energiebesparende, duurzame gevelproducten en AR 90 gaan we graag elke uitdaging aan. Hebben wij uw interesse gewekt, neem dan contact met ons op.

Alcoa Architectuursystemen

Daltonstraat 17 - 3846 BX Harderwijk
Postbus 391 - 3840 AJ Harderwijk
Telefoon: (0341) 464611 - Fax: (0341) 467351
E-mail: office@alcoa.com
www.alcoa-architectuursystemen.nl


Volg hier straks de jury
> Nominaties (oktober)
> Juryoordeel (december)
> Einduitslag (december)

De prijs voor 2010
> Overzicht en uitslag
(winnaar > onix)
bekijk > film op YouTube

De prijs voor 2009
> Overzicht en uitslag
(winnaar > SeARCH)
bekijk > film op YouTube

De prijs voor 2008
> Overzicht en uitslag
(winnaar > Uytenhaak)
bekijk > film op YouTube

De prijs voor 2007
> Overzicht en uitslag
(winnaar > UN Studio)

Info over de sponsors
> Alcoa
> justred/media
> ArchitectenWerk

> terug naar homepage

1996-2011 © > ArchitectenWerk - P.O. Box 2129 - NL 2240 CC Wassenaar - Fax 070-5177983