Hoe woont de architect zelf?

MEGATRON 001 (A Drifters Penthouse)
Willemstraat - Eindhoven
nacht van 23/24 mei - nacht van 24/25 mei 2007
 
Architect: Megatron Architecten - Eindhoven.Persbericht 24 mei 2007: Bouwen is vertellen. Al eeuwenlang vertellen volkeren hun verhaal door te bouwen, men "metselt elke overlevering vast in een monument" (Victor Hugo). Je zou de bouwkunst als overloop van onze taal kunnen zien... een gebouw beschermt ons tegen de elementen, tegen indringers, maar bovenal tegen de vluchtigheid van het woord...
Het bouwen en maken raakt vergeten en het verhaal wordt in het gereguleerde Nederland geschreven door een relatief kleine groep bouwers, ontwerpers en ambtenaren. Maar zouden er, om het verhaal naar waarheid te vertellen, niet meer mensen moeten meeschrijven?
MEGATRON 001 is een kleine viering van het bouwen en van het zoeken en vinden van een plek. Iedereen bouwde in zijn of haar jeugd wel eens een hut, de vraag is waar deze drang om te bouwen aan een eigen plek is gebleven. Is dat werkelijk iets wat enkel kinderen beroert?... of wordt het zoeken en bouwen ons ergens afgenomen? Iedereen heeft wat te vertellen: ga op zoek... vind... en bouw!

Naschrift 25 mei 2007: Waar sommigen de nacht zien als een tijd waarin opgebouwd kan worden, zien anderen het weer als een mogelijkheid tot afbraak. Met enige verbazing moeten we melden dat M-001 vannacht is aangestoken... en volledig is uitgebrand. Dat het last zou krijgen van mensen met kwaad in de zin hadden we wel gedacht, maar dat het binnen 24 uur alweer weg zou zijn...
Onze excuses aan diegene die naar aanleiding van het krantenartikel op de fiets gesprongen is om te gaan kijken en aldaar aangekomen enkel nog de aanleiding voor het bouwwerk trof; de afgezaagde boomstam. We zijn ontdaan, maar kunnen niet anders dan doorgaan, slechts de materiaalkeuze van ons volgende project in overweging nemend. Tot M-002!Megatron Architecten is een kakelvers collectief van 5 zojuist afgestudeerde architecten aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven.
Hun middel: Guerilla-Architectuur - "Ze komen in de nacht, gaan aan het werk... en vertrekken na voltooiing van het bouwwerk, dat vanaf dat moment overgeleverd is aan de stad, de passant en aan de verbeeldingskracht."
Contactpersoon bij de redactie bekend.
Datum
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2007
Adverteren
Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor advertenties en banners
Zoek
    Totaaloverzicht zie sitemap
Contact
ArchitectenWerk is bereikbaar via info(at)architectenwerk.nl